ділення урок 4 гдз 2 клас математика Лишенко 2019


Розв'язання урока 4:


1. а 5 9 7 10-4

2+а 

а 5 9 7 12-4
2•а 

 
 

а      5  9  7  10-4
2+а  7 11 9     8

а      5    9    7 12-4
2•а 10  18  14  16

 
 

2. За малюнками склади 3 рівності про квіти морозцю.
 
 
2 = 2
2 = 1 + 1
4 = 3 + 1
 
 

3. Обчисли та склади з кожної рівності по 2 рівності на ділення.
2 • 5, 2 • 8, 2 • 9, 2 • 3
 
 
2 • 5 = 10, 10 : 2 = 5, 10 : 5 = 2
2 • 8 = 16, 16 : 2 = 8, 16 : 8 = 2
2 • 9 = 18, 18 : 2 = 9, 18 : 9 = 2
2 • 3 = 6, 6 : 2 = 3, 6 : 3 = 2


4. З куща калини 5 дітей зірвали по 2 кетяги. На кущі залишилося 12 кетягів. Скільки кетягів калини було на кущі спочатку? Зміни запитання, щоб змінилася друга дія в розв'язанні.

      10
1) 2 • 5 + 12 = 22 (кг)
         13
2) (9 + 4) - 5 = 8 (к.)


5. З одного куща ліщини зібрали 9 кг горіхів, з другого 4 кг, а з третього - на 5 кг менше, ніж з перших двох разом. Скільки кілограмів горіхів зібрали з третього куща? Зміни запитання, щоб у розв'язанні додалася ще одна дія.

1) 9 + 4 = 13 (кг)
2) 13 - 5 = 8 (кг)
       13
3) 9 + 4 + 8 = 21 (кг)


6. На першій груші росло 32 груші, а на другій - на 29 груш менше. На вербі - на 61 грушу менше, ніж на другій груші. Скільки груш росло на вербі?

На вербі груші не ростуть


7. З кожної рівності на множення склади 2 рівності на ділення.
2 • 7, 2 • 4, 2 • 6, 2 • 2

2 • 7 = 14, 14 : 2 = 7, 14 : 7 = 2
2 • 4 = 8, 8 : 2 = 4, 8 : 4 = 2
2 • 6 = 12, 12 : 2 = 6, 12 : 6 = 2
2 • 2 = 4, 4 : 2 = 2


8. Зібрали 3 кошики чорноплідної горобини по 2 кг і у відро - 4 кг. Скільки всього кілограмів чорноплідної горобини зібрали?

   6
2 • 3 + 4 = 10 (кг)
Калькулятор з результатами у стовбчик