таблиця ділення на 4 урок 1 гдз 2 клас математика Лишенко 2019


Розв'язання урока 1:


1. Обчисли вираз 4 • 8. Склади рівність на ділення.
 
4 • 8 = 32, 32 : 4 = 8, 32 : 8 = 4
 
 

3. Користуючись таблицею, обчисли вирази.
12 : 4 + 7, 28 : 4 - 7, 36 : 4 + 9, 24 : 4 - 1
 
     3
12 : 4 + 7 = 10
     7
28 : 4 - 7 = 0
     9
36 : 4 + 9 = 18
     6
24 : 4 - 1 = 5
 


4. Склади і розв'яжи задачі про сирники й пампушки. Порівняй задачі та їх розв'язання.

1) 20 : 4 = 5 (п.) - 5 порцій сирників
2) 20 : 4 = 5 (п.) - 1 порція 5 пампушок


5. У пекарні за 4 дні використали 32 кг житнього борошна. Пшеничного борошна щодня витрачали на 27 кг більше, ніж житнього. Скільки кілограмів пшеничного борошна витрачали щодня?

1) 32 : 4 = 8 (кг)
2) 8 + 27 = 35 (кг) - витрачали щодня


6. Накресли трикутник. Проведи в ньому 2 відрізки так, щоб утворилося 6 трикутників і чотирикутник. Познач їх точками.

таблиця ділення на 4 урок 1 гдз 2 клас математика Лишенко 2019

Чотирикутник: BCDO
Трикутники: АВО, АСО, DОК, АОК, АСК, СВК.


7. 3 • 2 < 4 • □, 28 : 4 > 𐄂 : 4, 2 • 6 = 4 • □

3 • 2 < 4 • 2, 28 : 4 > 24 : 4, 2 • 6 = 4 • 3


8. Було 12 пакетів гречаного борошна. Привезли ще 32 кг такого борошна й розфасували його в пакети по 4 кг. Скільки всього вийшло пакетів з борошном?

1) 32 : 4 = 8 (п.)
2) 12 + 8 = 20 (п.) - вийшло 20 пакетів


9. 24 : 4 + 54, 16 : 4 + 6, 28 : (13 - 9), 12 : 4 • 6, (48 - 16) : 4, 8 : 4 • 9, 36 : 4, 24 : 3

     6
24 : 4 + 54 = 60
     4
16 : 4 + 6 = 10
               4
28 : (13 - 9) = 7
      3
12 : 4 • 6 = 18
     32
(48 - 16) : 4 = 8
   2
8 : 4 • 9 = 18
36 : 4 = 9, 24 : 3 = 8
Калькулятор з результатами у стовбчик