Вивчаємо одиниці вимірювання маси: 1 грам, 1 тонна гдз 3 клас математика Скворцова Онопрієнко 2020 | сторінка 39-40

 

ГДЗ на вправи з математики авторів Скворцова Онопрієнко, що знаходяться в підручнику на сторінках 39-40


 3. Подай величини в інших одиницях вимірювання. Скористайся зразками.
3 т = 1 т • 3= 10 ц • 3 = 30 ц
420 ц = 10 ц • 42 = 1 т • 42 = 42 т
8 т = □ ц
9 ц = □ кг
8 ц = □ кг
36 т = □ ц
340 ц = □ т
800 ц = □ т


8 т = 30 ц
9 ц = 900 кг
8 ц = 800 кг
36 кг = 360 ц
340 ц = 34 т
800 ц = 80 т


☑ 4. Заміни складене іменоване число простим іменованим; просте іменоване – складеним іменованим.
5 т 8 ц = □ ц
2 ц 43 кг = □ кг
64 ц = □ т □ ц
506 кг = □ ц □ кг


5 т 8 ц = 58 ц
2 ц 43 кг = 243 кг
64 ц = 6 т 4 ц
506 кг = 5 ц 6 кг


☑ 5. Порівняй іменовані числа
5 м 3 см □ 530 см
7 т 8 ц □ 708 ц
7 дм 9 мм □ 709 мм
5 ц 9 кг □ 509 кг


5 м 3 см < 530 см
7 дм 9 мм = 709 мм
7 т 8 ц < 708 ц
5 ц 9 кг = 509 кг


☑ 6. Розв'яжи задачу. Скориставшись підказками, склади всі обернені до неї задачі. Розв'яжи їх. Зістав розв'язання прямої та першої оберненої задач; другої та третьої обернених задач. Що цікаве можна помітити?
Білка зробила 4 однакові кладки, розмістивши в них 80 горіхів. Скільки горіхів міститься в 3 таких кладках?
Узагальни план розв'язування задач на знаходження четвертого пропорційного.


Пряма задача:
4 кладки - 80 г.
3 кладки - ? г.
1) 80 : 4 = 20 (г.) - в одній кладці
2) 3 • 20 = 60 (г.)
Відповідь: 60 горіхів

Обернена задача № 1:
4 кладки - 80 г.
? кладок - 60 г.
1) 80 : 4 = 20 (г.) - в одній кладці
2) 60 : 20 = 3 (к.)
Відповідь: 3 кладки

Обернена задача № 2:
? кладок - 80 г.
3 кладки - 60 г.
1) 60 : 3 = 20 (г.) - в одній кладці
2) 80 : 20 = 4 (к.)
Відповідь: 4 кладки

Обернена задача № 3:
4 кладки - ? г.
3 кладки - 60 г.
1) 60 : 3 = 20 (г.) - в одній кладці
2) 20 • 4 = 80 (г.)
Відповідь: 80 горіхів


☑ 7. Знайди значення виразів, використавши прийом укрупнення розрядних одиниць.
40 • 3
640 : 80
240 : 80
6 • 70
560 : 7
360 : 90
8 • 30
720 : 80


40 • 3 = 4 д. • 3 = 12 д. = 120
640 : 80 = 64 д. : 8 д. = 8
240 : 80 = 24 д. : 8 д. = 3
6 • 70 = 6 • 7 д. = 42 д. = 420
560 : 7 = 56 д. : 7 = 8 д. = 80
360 : 90 = 36 д. : 9 д. = 4
8 • 30 = 8 • 3 д. = 24 д. = 240
720 : 80 = 72 д. : 8 д. = 9


☑ 8. Знайди значення виразів.
560 - 280
430 + 290
370 + 540
710 - 420
800 - 250
380 + 240
270 + 270
950 - 770


560 - 280 = 280
430 + 290 = 720
370 + 540 = 910
710 - 420 = 290
800 - 250 = 550
380 + 240 = 620
270 + 270 = 540
950 - 770 = 180


Нове на сайті:

ГДЗ 3 клас українська мова Чабайовська Омельченко 2020

Калькулятор з результатами у стовбчик