Знайомимось із нерівностями зі змінною гдз 3 клас математика Скворцова Онопрієнко 2020 | сторінка 120-121

 

ГДЗ на вправи з математики авторів Скворцова Онопрієнко, що знаходяться в підручнику на сторінках 120-121


 1. Як називають подані записи? Істинні вони чи хибні?
56 : 4 < 10
38 • 5 > 150
640 : 40 < 16


Ці нерівності.
56 : 4 < 10 - хибна
38 • 5 > 150 - істинна
640 : 40 < 16 - хибна


☑ 2. Згадай означення рівняння. Розв'яжи рівняння.
х + 37 = 61
y - 28 = 56
7 • р = 91
Микола замінив у рівняннях знак рівності на знак нерівності й одержав записи:
х + 37 < 61
y - 28 > 56
7 • р < 91
Зістав нерівності, одержані Миколою, і нерівності, подані в завданні 1. Чим вони відрізняються? Що означає розв'язати рівняння? розв'язати нерівність зі змінною?


х + 37 = 61
х = 61 - 37
х = 24
24 + 37 = 61
61 = 61

у - 28 = 56
у = 56 + 28
у = 84
84 - 28 = 56
56 = 56

7 • р = 91
р = 91 : 7
р = 13
7 • 13 = 91
91 = 91


☑ 4. Із поданих чисел знайди розв'язки нерівностей.
43 - а > 24
р - 16 < 18
72 - k > 56
19 + n < 24


43 - а > 24,
якщо а = 18, а = 6, а = 2;
р - 16 < 18,
якщо р = 30, р = 20, р = 19, р = 18;
72 - k > 56,
якщо k = 6, k = 2;
19 + n < 24,
якщо n = 2


☑ 5. Розв'яжи задачу.
У таборі було 115 дітей. Одного ранку 1/5 частина всіх дітей поїхали на морську екскурсію, а решта вирушили на 4 автобусах у ботанічний сад. Скільки дітей їхало в одному автобусі, якщо в усіх автобусах була однакова кількість дітей?


Знайомимось із нерівностями зі змінною гдз 3 клас математика Скворцова Онопрієнко 2020 | сторінка 120-121
1) 115 : 5 = 23 (д.) - на екскурсію
2) 115 - 23 = 92 (д.) - у сад
3) 92 : 4 = 23 (д.)
Відповідь: в одному автобусі їхало 23 дитини


☑ 6. Розв'яжи задачу.
Добова норма сухого корму для одного собаки становить 90 п Скільки корму необхідно двом таким собакам на 5 днів?
Склади обернену задачу, щоб шуканим у ній було число 90; число 5. Розв'яжи обернені задачі.


1 собака - 90 г за 1 день
2 собаки - ? г на 5 днів
1) 90 • 5 = 450 (г) - 1 собаці на 5 днів
2) 450 • 2 = 900 (г)
Відповідь: двом собакам на 5 днів потрібно 900 г корму

Обернена задача № 1
1 собаці на 1 день - ? г
2 собакам на 5 днів - 900 г
1) 900 : 2 = 450 (г) - 1 собаці на 5 днів
2) 450 : 5 = 90 (г)
Відповідь: 1 собаці на 1 день потрібно 90 г корму

Обернена задача № 2
1 собаці на 1 день - 90 г
2 собакам на ? днів - 900 г
1) 900 : 2 = 450 (г) - потрібно двом собакам на декілька днів
2) 450 : 90 = 5 (дн.)
Відповідь: 900 г корму двом собакам вистачить на 5 днів


☑ 7. Розв'яжи і зістав задачі.
1) Потяг складається з 9 вагонів. Майя сіла в четвертий вагон від голови потяга. Яким за номером буде цей вагон, якщо рахувати від хвоста потяга?
2) Потяг складається з 9 вагонів. Майя сіла в шостий вагон від хвоста потяга, а Вітя – в шостий вагон від голови потяга. Чи в одному вагоні їхали Майя і Вітя?


121 7 1
Відповідь: 6 вагон

121 7 2
Відповідь: Майя і Вітя не їхали в одному вагоні


Нове на сайті:

ГДЗ 3 клас українська мова Чабайовська Омельченко 2020

Калькулятор з результатами у стовбчик