Знайомимось із задачами на спільну роботу гдз 3 клас математика Скворцова Онопрієнко 2020 | сторінка 109-110

 

ГДЗ на вправи з математики авторів Скворцова Онопрієнко, що знаходяться в підручнику на сторінках 109-110


 1. Поміркуй і дай відповідь на запитання.
Олесь може побудувати іграшкову вежу за 3 хвилини, а його сестричка Олеся – за 5 хвилин. Більше чи менше часу, ніж 5 хвилин, потрібно дітям, щоб побудувати цю вежу разом?


Менше, ніж 5 хвилин, бо вони будуть працювати разом.


☑ 2. Розв'яжи задачу 1 усно. Зістав задачі 1 і 2.
Що змінилось? Як ця зміна вплине на розв'язання задачі 2? Розв'яжи задачу 2, скориставшись підказками.
1) Майстер щогодини виготовляє 7 деталей конструктора, а учень – 3. Скільки деталей конструктора виготовляють щогодини майстер і учень, працюючи разом?
2) Майстер щогодини виготовляє 7 деталей конструктора, а учень – 3. За скільки годин майстер і учень виготовлять 20 деталей конструктора, працюючи разом?
Наталка змінила ситуацію задачі 2 й одержала задачу З про два садові насоси. Запиши цю задачу коротко. Як зміна ситуації вплине на розв'язання задачі 3?
Зміни числові дані задачі 3 й отримай задачу 4. Запиши задачу 4 коротко. Як зміна числових даних вплине на розв'язання задачі 4? Запиши її розв'язання.


1)
Майстер - 7 дет.
Учень - 3 дет.
Разом - ? дет.
7 + 3 = 10 (дет.)
Відповідь: 10 деталей

2) 
1) 7 + 3 = 10 (дет.) - за 1 год. разом
2) 20 : 10 = 2 (год.)
Відповідь: за 2 години виготовлять разом 20 деталей

3)
1 насос за 1 год. - 7 л
2 насос за 1 год. - 3 л
Разом за ? год. - 20 л
1) 7 + 3 = 10 (л) - обидва насоса за 1 год.
2) 20 : 10 = 2 (год.)
Відповідь: за 2 години два насоса викачають 20 л води

4)
1 насос за 1 год. - 19 л
2 насос за 1 год. - 11 л
Разом за ? год. - 380 л
1) 19 + 11 = 30 (л) - обидва насоса за 1 год.
2) 300 : 30 = 10 (год.)
Відповідь: за 10 годин обидва насоса викачають 300 літрів води


☑ 3. Розв'яжи задачу, користуючись пам'яткою.
Підприємець придбав два пристрої для виготовлення м'якого морозива. Продуктивність праці першого пристрою – 20 кг морозива щогодини, а другого – 30 кг морозива щогодини. За скільки годин підприємець зможе виготовити 100 кг морозива, якщо обидва пристрої працюватимуть одночасно?


1 пристрій за 1 год. - 20 кг
2 пристрій за 1 год. - 30 кг
Разом за ? год. - 100 кг
1) 20 + 30 = 50 (кг) - за 1 год. обидва пристрої
2) 100 : 50 = 2 (год.)
Відповідь: за 2 години підприємець зможе виготовити 100 кг морозива


☑ 4. Знайди значення часток.
51 : 17  72 : 24  84 : 28   130 : 26
72 : 18  80 : 16  190 : 38 171 : 57


51 : 17 = 3
72 : 18 = 4
72 : 24 = 3
80 : 16 = 5
84 : 28 = 3
190 : 38 = 5
130 : 26 = 5
171 : 57 = 3


Нове на сайті:

ГДЗ 3 клас українська мова Чабайовська Омельченко 2020

Калькулятор з результатами у стовбчик