Працюємо з візуальною інформацією гдз 3 клас українська мова Іщенко 2020 | сторінка 60-61
ГДЗ для вправ, що відносяться до теми "Працюємо з візуальною інформацією" з української мови автора Іщенко на сторінках 60-61:
✅ 1. За допомогою карти дайте відповіді на запитання.
1. Які страви, напої та інші продукти, зображені на карті, ви знаєте? Запишіть їхні назви.
2. Звідки ці страви: галушки, капусняк, гречаники?
3. Які марки мінеральної води позначені на карті?
4. Яку із зазначених страв ви хотіли би спробувати?
5. Яких страв ви не знаєте? Зверніться до тлумачного словника (паперового або електронного) і розкажіть про значення слів, які ви дізналися.
1. Торт «Київський», котлета по-київськи, вода «Миргородська», вода «Моршинська», чебуреки татарські, херсонські кавуни.
2. Галушки полтавські, капусняк запорізький, гречаники харківські.
3. Вода «Миргородська», вода «Моршинська», Вода «Свалява».
4. Самостійно
5. Бограч закарпатський – суп, приготовлений із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій.
✅ 3. Прочитайте. Складіть словосполучення зі слів обох рядків, не змінюючи форми слів. Поясніть, як ви міркували.
Капусняк, сало, вареники, юшка. Свіже, запашна, бабусині, гарячий.
Гарячий капусняк, свіже сало, бабусині вареники, запашна юшка.
✅ 4. Розгляньте карту. Випишіть по два сполучення іменників з прикметниками чоловічого та жіночого роду і одне з прикметником середнього роду.
Черкаський борщ, львівський сирник, зіньківська ковбаса, варя гуцульська, сало вінницьке.
✅ 5. Прочитайте. Спишіть текст, розкриваючи дужки. Знайдіть на карті область, яку згадано в тексті. Складіть і запишіть ще одне речення про улюблені страви жителів цієї області.
У вересні в місті Борщів на Тернопільщині проходить (народна) фестиваль борщу «Борщів». Програма свята (веселий, пізнавальний та смачний). (Навколишній) села представляють свій борщ, який готують (місцева) господині. Крім того, варять борщ у (великий) казані на багатті.
У вересні в місті Борщів на Тернопільщині проходить народний фестиваль борщу «Борщ’їв». Програма свята весела, пізнавальна та смачна. Навколишні села
представляють свій борщ, який готують місцеві господині. Крім того, варять борщ у великому казані на багатті. Ще на Тернопільщині печуть смачні пампухи.
✅ 6. Складіть хмару тегів-прикметників, якими можна описати вашу улюблену страву за таким ознаками: вигляд, смак, запах, враження (відчуття).
Пельмені – смачні, ситні, домашні, м’ясні, соковиті, ароматні.