сторінка 53 частина 1 гдз 4 клас українська мова Остапенко Волощенко Козак 2021


Розв'язання:

§ 30. А що в казані?

1.
Варили куліш. Традиційні українські страви: борщ, галушки, вареники, голубці тощо.

3.
Спочатку записують склад і кількість продуктів, а потім порядок приготування.

4.
Fancy UnderlineСкладаємо в каструлю, додаємо дрібку солі, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Моркву, цибулю, картоплю, гарбуз миємо, чистимо, нарізаємо.


5.
Голубці
Інгредієнти:
Капустина середнього розміру 1 шт.
Фарш 0,5 кг
Рис 0,5 склянки
Морква середнього розміру 1 шт.
Цибулина великого розміру 1 шт.
Рослинна олія для обсмажування овочів
Томатна паста 1,5 ст.л. або томатний сік (морс) 2 склянки
Сіль і перець – за смаком
1. Відварити капусту й розібрати на листя.
2. Рис відварити до напівготовності, змішати з фаршем.
3. Обсмажити цибулю і моркву. З'єднати всі інгредієнти разом. Посолити і поперчити, за бажанням додати улюблених спецій.
4. На лист капусти укладаємо фарш і загортаємо.
5. Голубці викладаємо у містку каструлю. Томатну пасту розвести приблизно в 2 склянках води, підсолити за смаком, можна за бажанням додати сюди ж трохи сметани або кетчупу, залити викладені в каструлю голубці.
6. Тушкувати 40-50 хвилин.