таблиця множення числа 3 урок 6 гдз 2 клас математика Лишенко 2019


Розв'язання урока 6:


1. За схемами складіть та обчисліть вирази.
 
   18
(3 • 6) + 20 = 38
       28
(14 + 4) : 2 = 12
       2
(48 - 46) • 3 = 6
 
 

2. Щоб пошити костюм треба 3 м тканини. Пошили 7 таких костюмів, і залишилося ще 9 м тканини. Скільки метрів тканини було спочатку? Заміни число 7 на 6. Чи зміниться план розв'язування?
 
  21
3 • 7 + 9 = 30 (м)
  18
3 • 6 + 9 = 27 (м)
 
 

3. Склади задачу про масу ниток за поданим розв'язанням.
1) 3 - 2 = 6 (кг)
2) 6 - 2 = 4 (кг)
 
 
Купили 2 бабини ниток по 3 кг і одну 2 кг. Яка була маса ниток?
   6
3 + 3 + 2 = 8 (кг)
На скільки маса зелених ниток більше за масе червоних ниток?
6 - 2 = 4 (кг)


4. У швейному цеху працювало 12 жінок і чоловіків. Коли дві жінки вийшли, у цеху залишилося порівну жінок і чоловіків. Скільки чоловіків працювало у швейному цеху? Поясни розв'язання.
1) 12 - 2 = 10 (ос.) 2) 10 : 2 = 5 (ч.)

1) 12 - 2 = 10 (ос.)
2) 10 : 2 = 5 (ч.)


5. За малюнком назви радіуси, діаметри. Чому МК не є діаметром? Чому MP не є діаметром?

Радіуси: ОА, ОВ, ОК, ОС, ОМ.
Діаметри: МВ, АС.


6. Від довгої стрічки відрізали 6 частин по 3 дм. Залишилося 7 дм стрічки. Яка була довжина стрічки спочатку?

  18
3 • 6 + 7 = 25 (дм)


7. 2 дм 3 см 🗸 1 м, 70 дм 🗸 7 м, 4 дм 🗸 35 см, 95 к 🗸 2 грн

3 дм 3 см > 1 м
70 дм = 7 м
4 дм > 35 см
95 к < 2 грн
Калькулятор з результатами у стовбчик